Dijamantna mikrodermabrazija

Mikrodermabrazija

Dijamantna mikrodermabrazija koristi prave dijamante različite debljine, postavljene pod različitim kutevima.

Tijekom tretmana uklonjeni sloj odumrlih stanica kože se usisava i otklanja.

No, istovremeno je prisutna i vrlo snažna, vakumska stimulacija kože, koja pospješuje krvnu opskrbu i limfnu drenažu, potičući pritom detoksikaciju kože i njenu regeneraciju!

To dovodi do stvaranja zdravog “ružičastog” površinskog sloja kože, te bolje elastičnosti i teksture kože; jednom riječju — mlade kože. Osim bora, dijamantnom mikrodermabrazijom se mogu tretirati i pigmentacije od sunca i ožiljci, a osobito dobra iskustva pokazuju se u uklanjanju ožiljaka od akni i proširenih pora.

Tretmani su neagresivni, pa se mogu obaviti i u vrijeme “stanke za objed”.

No, kako bi rezultati bili što bolji, vrlo je važno da tretmane izvodi stručno i educirano osoblje.

Mikrodermabrazija je proces kontroliranog uklanjanja zadebljalog i odumrlog površinskog sloja kože (tzv. stratum korneuma) s ciljem da se ukloni stara koža i njene nesavršenosti kao i neželjene promjene kože nastale starenjem, upalnim procesima, povredama, …

Vidljivi znaci starenja kože započinju već u dvadesetpetoj godini života kada se prirodni procesi regeneracije počinju usporavati.

Nakon četrdesetpete koža naglo stari – osobito kod žena, zbog većih hormonskih promjena i sve manje mogućnosti obnove kože. Koža sve sporije proizvodi kolagena i elastična vlakna, usporeno je ljuštenje odumrlih stanica površinskog sloja kože kao i njihova obnova. Uslijed toga, koža postaje beživotna i bez sjaja, opuštena i tanka, sa sve više mrlja, ožiljaka i bora. Tretmanima mikrodermabrazije znatno se može utjecati na izgled takve kože!